Madal Bal Logo

ПОЗВЪНИ

ПОРЪЧАЙ 

Натуралният сироп Madal Bal – швейцарско качество!

Рецептата на натуралния дървесен сироп на търговската марка Madal Bal е създадена в Швейцария. Тя обединява 6 вида чисти сиропи – 5 вида висококачествени палмови сиропи от югоизточна Азия и сироп от канадски клен „птиче око“ екстра „С+“ качество. Бяха необходими няколко години и хиляди тестове, за да се направи смес, която да отговаря на всички изисквания на Програмата „Усещане за подмладяване“.

Производството на търговската марка Madal Bal подлежи на старателен и безкомпромисен качествен контрол. Използва се само най-висококачественият и чист сок от специално подбрани дървета, растящи при естествени условия, далеч от големите промишлени зони и без химически въздействия.

Палмовите сиропи се добиват по специална швейцарска технология. Тя включва ежедневно разрязване на дръжките на цъфтящите палмови растения. Това е деликатен и сложен процес, но само по този начин може да се извлече сок, който има голяма потенциална жизнена сила. След като е събран, сокът минава през специална термична обработка, до получаване на сироп и го предпазва от ферментация. Необходими са 40 – 50 литра първичен извлек на сок, за да се получи 1 литър от крайния продукт. Готовият продукт е траен, с приятен вкус и аромат и с лесна разтворимост. Може да се разтваря и в горещи течности без значителна загуба на свойствата си. В натуралния сироп Маdal Bal се използва сок от 5 вида югоизточноазиатски палми – кокосова палма, аренгова и китулова палма от горите на валежите, нипахова палма от блатистите местности и индийска палмирова палма от Северна Шри Ланка. Палмовите сиропи се произвеждат от малки семейни стопанства. Тази форма на производство е, разбира се, по-скъпа от метода на плантациите, но позволява добиване на най-висококачествения органичен сироп.

Кленов сироп. Кленовите дървета трябва да бъдат поне около 40-годишни, за да могат да се използват за добив на сок. Единствено кленът „птиче око“, който е един от 75-те вида кленови дървета в Северна Америка, дава сок за период от 4 до 6 седмици през месеците март и април. По това време горите са все още покрити със сняг над един метър, което прави събирането на сока изключително тежка задача. Всяка сутрин сокът се събира в кофи, закачени по дърветата. Събраната течност се подгрява на огън, докато придобие консистенцията на сироп. За да се предпази течността от разваляне, сокът трябва да бъде достатъчно концентриран. И тук са необходими около 40 – 50 литра първичен дървесен сок, за да се получи 1 литър от крайния продукт. Това количество се равнява на сока, който едно голямо кленово дърво дава за цяла година.

Над 90% от т. нар. „кленов сироп“, който се продава на масовия пазар, е произведен по изкуствен начин от царевичен сироп и бяла захар и най-често съдържа само 2% истински кленов сироп. Кленовият сироп, използван в състава на Madal Bal, е сироп „клас C+“ и притежава най-доброто качество, с максимално високо минерално съдържание.

Свойства на Madal Bal

Свойства на натуралния палмов сироп Madal Bal

Многократно ускорява изчистващите процеси в организма и редукцията на теглото. Има силен засищащ ефект. Прочиства жлъчката, черния дроб и бъбреците без каквито и да било странични ефекти. Води до изхвърляне на излишните течности от организма, чрез което съдейства за постигане на подобрение при някои сърдечно-съдови заболявания и отоци от различен произход. Натуралните въглехидрати с много минерали действат в комплекс като нервно- и хормонално регулиращи балансьори. В източната медицина палмовите сиропи са известни като „анти-вата”, т. е. като средства с успокояващ и сънотворен ефект, премахващи спазмите и сухотата на кожата и лигавиците. Има леко слабително действие и спомага за изчистването на стомашно-чревния тракт.

Минерално съдържание

Палмовите сиропи съдържа големи количества калий и калций, а кленовият сироп е богат на манган и цинк – елементи, необходими за правилното функциониране на клетките и поради това много важни за пречистването на тялото. Когато те се смесят в правилни пропорции, се получава уникалният натурален сироп Madal Bal с богато и балансирано минерално съдържание.

Минерално съдържание в 1 литър палмов сироп Madal Bal:

 Желязо (Fe) 20 мг

 Манган (Mn) 45 мг

 Цинк (Zn) 55 мг

 Магнезий (Mg) 150 мг

 Натрий (Na) 370 мг

 Калций (Ca) 1800 мг

 Калий (K) 2700 мг

Калий. Това е основният вътреклетъчен йон, участващ в сърдечната дейност и при функционирането на мускулатурата, а при бъбреците действа отводняващо. Недостигът на калий се среща често при неправилно хранене, а дори достатъчният от средностатистическа гледна точка прием може да се окаже недостатъчен, ако човек приема или е приемал доста готварска сол (натрият му противодейства).

Калций. Участва при изграждането на нервната и костната тъкан, както и при обмяната на веществата. Често, особено у нас, се наблюдава недостиг на калций в храната или има проблеми в усвояването му. Захарта, кафето и фосфатите, приемани с големи количества месо, хляб и безалкохолни напитки, „изсмукват“ калция от организма. Магнезият и други минерални соли, както и витамин Д (образуващ се основно при слънчева светлина) спомагат той да се метаболизира оптимално.

Магнезий. Също често не достига в нашия организъм, понеже е много лесно разтворим и се отмива бързо от почвите, както и при обработката на хранителните продукти. Магнезият е много важен за поддържане на равновесието в нервната система, на храносмилането (действа слабително), на кръвоносните съдове (действа антисклеротично) и на имунитета (действа антиалергично и противораково). В сиропа Madal Bal се откриват едни от най-високите концентрации на магнезий в сравнение с повечето хранителни продукти.

Цинк. Особено значим биоелемент, който участва в многобройни ензимни процеси във връзка с нервната система и хормоналната дейност, дишането и състоянието на кожата. Недостиг възниква при едностранчиво хранене (включително у вегетарианци на небалансиран хранителен режим) и при някои отравяния с тежки метали, които го изместват от организма.

Желязо. То е основна съставка на хемоглобина и чрез него участва във вътреклетъчното дишане. Недостигът му е особено често срещан у жени и деца, подложени предимно на белобрашнено-млечна диета. Излишък на желязо може да се получи при дълготрайна безконтролна употреба на лекарствени препарати, съдържащи желязо – развива се болестта хемосидероза, която може да доведе до опасни поражения на вътрешните органи и нервите. Затова безопасни са единствено натуралните източници на този минерал.

Мед. Участва в редица ензимни системи, включително в кръвотворенето като „подгласник” на желязото; има също и функции в костно-ставния апарат.

Манган. Включва се в изграждането на съединителната тъкан (особено хрущялите), в регулирането на растежа и обмяната на веществата. Растенията, отглеждани върху бедни и изтощени почви, съдържат малко манган. Натуралният сироп Madal Bal се получава от отглеждани при екологични условия дървета, богати на манган и на изброените по-горе микроелементи.

Направа на коктейла

Начин на приготвяне на подмладяващата напитка с Madal Bal

За да направите една чаша (300 мл) от напитката за подмладяване, просто пригответе:

1. Две /2/ супени лъжици натурален сироп Madal Bal. Продуктът e произведен специално за нуждите на Програма „Усещане за подмладяване”. Използвани са само най-чистите съставки на дървесните сокове. Обикновените сиропи, медът и другите сладки сокове не са подходящи за Програмата. Възможно е те да попречат, дори да спрат процесите на изчистване и обновяване на организма по време на Програмата.

2. Две /2/ супени лъжици свежо изцеден лимонов сок (необходим е половин лимон). Важно е да се използват свежи лимони, а не лимонова напитка или лимонов концентрат.

3. Половин щипка лют червен пипер (или прибавете друго количество пипер по собствен вкус).

4. Смесете съставките в чаша (300 мл), след което прибавете топла или студена минерална или преварена вода.

От коктейла можете да пиете толкова често, колкото желаете. Добро е съотношението от 6 до 10 чаши (от 2 до 3 литра) на ден. Препоръчително е приемите да бъдат регулярни, на всеки 1.5-2 часа и винаги след поява на чувство за глад или отпадналост.

Тъй като ще пиете подмладяващата напитка в продължение на целия ден, може би ще е по-практично сутрин да си правите по-голямо количество от нея в бутилка от 1.5 литра (5 дози х 300 мл). По същия начин можете да приготвите и 2 бутилки (10 дози х 300 мл), което покрива изцяло дневната нужда от напитката. Ще се уверите, че е удобно, а и спестявате време.

За 10-дневната Програма ще са ви необходими около 1.5 литра Madal Bal и около 3 килограма лимони.

Роля на коктейла

Подмладяващата напитка — една формула за отлично здраве

Основният компонент на Програмата “Усещане за подмладяване” е изцяло натуралната подмладяваща напитка Madal Bal. Тя изпълнява много важна функция при вътрешното пречистване и обновяване на организма:

 снабдява тялото с необходимите хранителни вещества, за да може то да продължава да функционира нормално;

 подпомага възстановяването на биохимичния и минералния баланс в тъканите и клетките и ускорява регенерацията на клетките;

 всмуква се директно в кръвта, като по този начин не създава никакъв допълнителен товар за храносмилателната система;

 доставя малко количество протеин, което допълнително засилва процеса на пречистване;

 осигурява течна среда, която е много съществена за ефективното промиване на отпадъчните продукти от вътрешната ни система;

 аскорбиновата киселина (витамин С) в лимоните помага на изчистващия процес, тя действа като вътрешно средство за премахване на излишните мазнини;

 лютият червен пипер ускорява метаболизма, стимулира циркулацията на кръвта и процесите на чистене;

 жизнената сила на натуралния палмов сироп, извлечен от естествено растящите сред природата дървета, освежава и подсилва собствените жизнени функции на нашето тяло.

Започни на чисто  •  Живей енергично  •  Поддържай форма с Madal Bal